Transferweekje: top drie, Bosz en (oud-)internationals

30 januari 2021, 12:00   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 13:25

Nog een paar dagen en dan sluiten de deuren van de winterse transfermarkt. Het geruchtencircuit draait op volle toeren. Wat staat er de komende dagen te gebeuren? Welke clubs zijn er nog op zoek naar een versterking? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Wat doet de traditionele top drie?

De komende dagen wordt er weinig vuurwerk verwacht van de Nederlandse topclubs. Ajax tastte diep in de buidel voor de komst Sébastien Haller en lijkt daarmee klaar op de transfermarkt. Edson Álvarez werd deze winter gelinkt aan Valencia en Quincy Promes aan Spartak Moskou, maar Erik ten Hag wil niemand meer kwijt. PSV verkocht Jorrit Hendrix aan Spartak Moskou en zal hoogstwaarschijnlijk geen vervanger halen. Of tovert technisch directeur John de Jong nog een konijn uit de hoge hoed? In Rotterdam is het in tegenstelling tot in Amsterdam en Eindhoven de komende dagen nog wel spannend. Blijft Nicolai Jørgensen of vertrekt hij naar Galatasaray? Met Lucas Pratto haalde Feyenoord onlangs een extra aanvalsleider, maar de Argentijn maakt nog geen indruk. De andere spits, Robert Bozeník, is nog maar net hersteld van een enkelblessure en tevens niet onbetwist. Verder is Frank Arnesen bezig om veel talenten te laten in de Eerste Divisie met het oog op de verjonging die Arne Slot moet inzetten. Dat geldt mogelijk niet voor Jordy Wehrmann, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379324/hoffenheim-wil-feyenoord-talent-wehrmann-overnemen/,_blank,die mogelijk naar 1899 Hoffenheim verkast].

{image[344629][left-half][]}Laatste kans voor Bakkali 

Waar ligt de toekomst van Zakaria Bakkali? Als jeugdspeler brak de Belg door bij PSV, waar hij heel veel indruk maakte en in 2013 (!) al zijn debuut namens de Eindhovenaren maakte én debuteerde hij in de nationale ploeg van België. Ruim zeven jaar later is hij persona non grata bij Anderlecht en hoopt hij op 25-jarige leeftijd zijn loopbaan nieuw leven in te blazen bij Sparta Rotterdam. Volgens RTV Rijnmond komt de buitenspeler naar Het Kasteel, al gaf technisch directeur Henk van Stee – die gisteren (vrijdag) zijn contract verlengde – dat hij geen cent mocht kosten. Dat betekent indirect ook dat de ooit zo talentvolle aanvaller na avonturen in Nederland, Spanje en België voor zijn laatste kans staat…

Oranje-internationals

(Voormalig) Oranje-internationals Kevin Strootman, Timothy Fosu-Mensah en Bas Dost veranderden deze transferwindow al van club, deels met het oog op het EK. Maar wat staat er nog te gebeuren met de andere Nederlanders? Jasper Cillessen zal moeten verkassen bij Valencia om na zijn blessure weer wat aan spelen toe te komen, maar interesse rondom hem is er niet. Concurrent Jeroen Zoet is overigens ook bankzitter bij La Spezia. Donny van de Beek is een vaste wissel bij Manchester United en bij stadgenoot City zit Nathan Aké vooral op de bank: komt er voor hen nog een nieuwe club? Quincy Promes werd hierboven al genoemd en voor Luuk de Jong zijn er ook zorgen: zijn directe concurrenten Youssef En-Nesyri (Sevilla) en Wout Weghorst (bij Oranje) verkeren in absolute topvorm. Gaat hij nog iets ondernemen om zijn EK-plek veilig te stellen? In de Turkse media werd Ryan Babel zelfs even gelinkt aan een gang naar Feyenoord in de Jørgensen-deal. Onder het grote Oranje worden Joshua Zirkzee en Sam Lammers gelinkt aan een huurtransfer, dus Nederlandse transfers komen er ongetwijfeld nog wel.

{image[345551][right-half][]}Peter Bosz bouwt verder

Bayer Leverkusen kampt met een overvolle ziekenboeg en mede daardoor moest Peter Bosz in de winter opnieuw de transfermarkt op. Nederlanders Timothy Fosu-Mensah (23) en Jeremie Frimpong (20) werden reeds naar die Werkself gehaald, met het oog op de drie (!) geblesseerde rechtsbacks en het feit dat de gebroeders Benders – die overigens ook allebei in de ziekenboeg zitten – na dit seizoen ermee stoppen. Maar Bosz is nog niet uitgewinkeld: volgens Sky Germany komt namelijk ook Demarai Gray (24) nog over van Leicester City. Gaat Bayer Leverkusen met deze versterkingen nog een grote(re) rol bovenin spelen in Duitsland?

{image[345750][left-half][]}Alli en Pochettino herenigd?

Met het aanstellen van Mauricio Pochettino als trainer van Paris Saint-Germain leek een hereniging tussen de trainer en voormalig pupil Dele Alli een logisch gevolg. De Tottenham-middenvelder is onder José Mourinho op het tweede plan terecht gekomen en zou zelf dan ook graag een nieuwe samenwerking aan gaan met de trainer onder wie hij vijf seizoenen lang speelde. Het enige obstakel daarin is Tottenham zelf. Volgens transferexpert Fabrizio Romano wil de club Alli niet laten gaan voor er een vervanger is gevonden. Mocht dit voor het sluiten van de transferwindow nog lukken, dan zal de huurtransfer voor de rest van het seizoen (zonder optie tot koop) snel beklonken zijn. PSG en Alli willen in ieder geval dolgraag.

De staf van Feyenoord

Zeljko Petrovic begon deze week aan de lastige taak om als hoofdtrainer Willem II in de Eredivisie te houden. Hij werd gepresenteerd als opvolger van Adrie Koster, die ondanks de grote successen van de afgelopen jaren (het bereiken van de bekerfinale en Europees voetbal) het vertrouwen van de leiding was verloren. Van Dick Advocaat, met wie hij als assistent bij Feyenoord werkte, kreeg Petrovic te horen dat hij het direct moest doen. Voor de Rotterdammers zelf betekent dat wel dat zij op zoek moeten naar een vervanger om de staf weer compleet te maken. Volgens Advocaat kunnen de namen van Mario Been en Dirk Kuyt worden doorgestreept. ESPN berichtte dat Robin van Persie een optie is, terwijl clubwatcher Martijn Krabbendam dat weer ontkende. Afwachten dus. En Advocaat zelf? Die blijft ondanks alle speculaties voorlopig zitten waar hij zit. "De spelersgroep staat honderd procent achter de trainer", [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379289/spelersgroep-feyenoord-schaart-zich-pal-achter-dick-advocaat/,_blank,gaf aanvoerder Steven Berghuis aan] tegenover ESPN

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen