VVV rekent op langer verblijf superster Giakoumakis

29 januari 2021, 13:24   Bijgewerkt: 29 januari 2021, 13:29

Met opnieuw vier goals tegen Vitesse (4-1 zege) greep Giorgios Giakoumakis opnieuw de heldenrol. De Griekse spits van VVV-Venlo is met twintig treffers topscorer van de Eredivisie en lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben. Als het aan de Venlonaren ligt, gebeurt dat echter pas in de zomer.

"Het is echt heel bijzonder wat hij laat zien", aldus technisch manager Stan Valkcx over misschien wel de Venlose aankoop van de eeuw. Giakoumakis werd in de zomer voor iets meer dan 100.000 euro opgepikt bij AEK Athene en bleek een schot in de roos. In gesprek met radioprogramma Veronica Inside geeft Valckx aan de spits dolgraag tot de zomer in De Koel te houden. "We willen hem heel graag behouden."

Het lijkt er ook op dat Giakoumakis minstens tot de zomer in Nederland blijft. "We zijn steeds minder bang voor zijn vertrek. De transfermarkt sluit bijna, dus het zou zomaar kunnen dat we overmorgen defintief de stekker eruit halen." De markt sluit maandagavond en VVV wil niet het risico lopen dat het zonder spits komt te zitten. "Het is voor ons heel belangrijk om in de Eredivisie te blijven. Daar kan hij aan bijdragen."

Met de topscorerstitel achter zijn naam moeten de Limburgers komende zomer een echte financiële klapper gaan maken. Dan moet hij zijn koppositie op de topschutterslijst echter wel zien te verdedigen. "Ik denk dat hij er 26 à 27 kan maken, dat zal denk ik wel genoeg zijn. Hij heeft nu al een voorsprong van negen goals op de nummer twee." Danilo, Henk Veerman en Teun Koopmeiners zijn de Griekse sensatie ver uit het zicht geraakt.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen