AZ-opmerking viel verkeerd, maar spelers steunen Advocaat

29 januari 2021, 13:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dick Advocaat blijft trainer van Feyenoord. De spelersgroep van de Rotterdamse club heeft vrijdag het vertrouwen in de 73-jarige trainer uitgesproken. Na afloop van de verloren wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0) kondigde Advocaat al aan dat er vandaag een gesprek tussen hem en de selectie zou plaatsvinden.

Advocaat sprak niet met de complete spelersgroep, maar ging om tafel met technisch directeur Frank Arnesen en Steven Berghuis, als aanvoerder de afgevaardigde van de selectie. "Ik werd naar boven geroepen en Dick vroeg mij hoe de spelers erin staan. Toen heb ik aangegeven dat de spelersgroep honderd procent achter de trainer staat", vertelt Berghuis voor de camera van ESPN.

"Dat was het min of meer, of eigenlijk niet, maar de rest blijft intern", ging Berghuis verder. Naar zijn weten heeft Advocaat niet met andere spelers overlegd. "Niet dat ik weet. Ik heb het namens de spelersgroep aangegeven, omdat de trainer daar om vroeg. Er was geen twijfel mogelijk."

Opmerking

Later in het interview vertelde Berghuis toch iets meer over de inhoud van het gesprek met Advocaat. Zo geeft de aanvoerder toe dat spelersgroep zich heeft geërgerd aan een opmerking van de trainer na afloop van de verloren wedstrijd tegen AZ. Advocaat gaf aan dat de Alkmaarders meer kwaliteit hebben.

"We hebben aangegeven dat we dat niet zo vinden en het niet zo voelen. Daar waren we duidelijk over", aldus Berghuis. "De trainer legde uit dat hij die wedstrijd sec bedoelde, dat het wat anders is overgekomen. Daarmee is dat geaccepteerd en ga je door. Het is nooit persoonlijk."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen