Fortuna versterkt zich met 'ervaren en topfitte' Van Den Buijs

29 januari 2021 – Fortuna Sittard heeft zijn gewenste versterking binnen. De Limburgers versterken zich met centrumverdediger Dario Van Den Buijs (25), die op huurbasis overkomt van het Belgische Beerschot. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Fortuna versterkt zich met 'ervaren en topfitte' Van Den Buijs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Al enige tijd was Fortuna Sittard op zoek naar een extra versterking voor de achterste linie. "We wilden graag een voetballende, linksbenige centrale verdediger toevoegen aan de selectie. Dario was ook afgelopen zomer al in beeld bij ons en we zijn dan ook blij dat we hem nu alsnog kunnen toevoegen aan de groep. Met Dario halen we iemand die weet wat er in de Eredivisie wordt gevraagd. Ervaren, topfit en een speler met specifieke kwaliteiten. Een goede toevoeging op de huidige groep", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

Van Den Buijs speelde eerder bij FC Eindhoven en Heracles Almelo en kent het Nederlandse voetbal dus goed. "Ik ben blij om hier te zijn. Qua stijl past het Nederlandse voetbal toch beter bij mij. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, om samen met de club door te groeien. De resultaten zijn op dit moment goed en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het continueren hiervan. Vandaag sta ik meteen voor het eerst op het trainingsveld, ik kan niet wachten."

Na Mickaël Tirpan (Kasimpasa), Thibaud Verlinden (Stoke City) en Leroy George (transfervrij) is Van den Buijs de vierde winterversterking van Fortuna. De verdediger maakte afgelopen zomer na drie jaar Heracles Almelo de overstap naar Beerschot. In Belgische dienst pendelde hij de afgelopen maanden tussen bank en basis. Zeven keer verscheen hij aan de aftrap, elf keer kwam Van Den Buijs als invaller binnen de lijnen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd