Jansen wil een agressiever AZ zien in topwedstrijd tegen Ajax

29 januari 2021, 15:58

AZ hoopt zondag het gat met Ajax te verkleinen naar zeven punten. Daarvoor moet het de onderlinge confrontatie in Alkmaar wel zien te winnen. Onlangs werd de ploeg van trainer Pascal Jansen nog door Ajax uitgeschakeld in de KNVB Beker. "Als wij ons met Ajax willen meten moeten we een stuk agressiever zijn, zoals we dat tegen PSV en Feyenoord wel waren", blikt de trainer vooruit.

Volgens Jansen kwam Ajax in de met 1-0 verloren bekerwedstrijd te makkelijk in zijn spel. "En dat moeten we voorkomen", vertelt de trainer op de clubsite. Ajax won na het bekerduel twee keer in de competitie, al waren de zeges tegen Fortuna Sittard (1-2) en Willem II (3-1) niet overtuigend. "Daarin werd aangetoond dat Ajax ook kwetsbaar is. Het is aan ons om daarvan te profiteren en de punten in Alkmaar te houden. Dat zou fijn zijn, want anders loopt het verschil op de ranglijst aardig op."

Zorgen om Teun Koopmeiners maakt Jansen zich niet. De aanvoerder van de Alkmaarders brak zijn arm in het gewonnen uitduel met PSV (1-3) en met zijn arm in een speciaal gips blijft hij spelen. "Onze medici hebben aangegeven dat het verantwoord is. Hij speelt zo al een paar wedstrijden en toont aan daar prima mee uit de voeten te kunnen", gaat de trainer verder.

Op Ron Vlaar, Jonas Svensson en Dani de Wit na heeft Jansen een fitte spelersgroep. "Myron Boadu heeft tegen FC Utrecht een tik gekregen en trainde uit voorzorg apart van de groep. Hetzelfde geldt voor Jordy Clasie. We verwachten dat zij morgen weer aansluiten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen