Krul hoopt op basisplek tijdens EK: "Zou cirkel rond maken"

29 januari 2021, 16:01

Tim Krul behoort tot de favorieten voor de plek onder de lat tijdens het komende EK voetbal. De 32-jarige doelman van Norwich City was in de vorige interlandonderbreking eerste keuze bij Oranje en lijkt verzekerd te zijn van een plek in de groep van bondscoach Frank de Boer. Met een reserverol zal hij echter geen genoegen nemen.

Met Norwich City werd hij vorig seizoen uit de Premier League gekegeld, maar is hij dit jaar hard op weg naar revanche. Norwich is koploper in de Championship, voor een groot deel te danken aan Krul. Dat zal ook bondscoach Frank de Boer niet ontgaan. Exact vijf jaar geleden raakte Krul zwaar geblesseerd aan zijn knie en leek zijn interlandloopbaan voorbij. "Het zou de cirkel volledig rondmaken als ik komende zomer kan spelen. Ik vecht iedere dag om er onderdeel van te zijn", zegt hij in gesprek met The Guardian.

Naar eigen zeggen heeft Krul een streepje voor op de concurrentie. "Het mooiste is dat we bij Norwich op dezelfde manier spelen als met het Nederlands elftal, het totaalvoetbal. Bij Newcastle United speelde ik nooit zoals we nu doen bij Norwich. Daardoor hadden mensen in Nederland altijd het idee dat ik de bal alleen maar ver weg kon trappen. Als nummer een van Oranje moet je gewoon wekelijks in actie komen."

Krul blijft een van de weinige sluitposten die iedere week onder de lat staat. Jasper Cillessen kampt al heel het seizoen met blessureleed en moet sowieso knokken voor een basisplek bij Valencia, terwijl Justin Bijlow nog moet debuteren en tevens geblesseerd is. Marco Bizot keept alles bij AZ, maar mist net als Joël Drommel ervaring. Kenneth Vermeer lijkt door zijn transfer naar Los Angeles FC van de radar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen