Ten Hag ziet duel met AZ 'los van de ranglijst' en mist Tagliafico

29 januari 2021, 17:58

Erik ten Hag is niet bezig met het feit dat Ajax op bezoek in Alkmaar opponent AZ een fatale slag kan toebrengen in de titelstrijd. De coach van de Amsterdammers zou bij een zege op een voorsprong van dertien punten kunnen komen. "Maar er zijn nog heel veel wedstrijden te spelen. We willen vooral goed voetballen", zei de coach, die het in Alkmaar wel moet stellen zonder Nicolas Tagliafico. Hij is door zijn oogblessure niet fit genoeg om te spelen in de Eredivisie-topper.

Dat blijkt uit de preview van Ajax op de clubsite. Daarin werd Ten Hag gevraagd naar het feit dat Ajax vaak laat scoort - zoals ook tegen Willem II. "We investeren veel aan de voorkant. We laten tegenstanders veel lopen, dan gaat de vermoeidheid een rol spelen. Daarnaast zijn we conditioneel sterk en hebben de wissels de goede focus hebben: daardoor kunnen zij het verschil maken. Al hebben we het natuurlijk liever eerder al beslist", erkende de Ajax-coach, die ook mooie woorden over had voor Brian Brobbey. Tegen Willem II maakte hij als invaller het verschil namens de Amsterdammers. 

"Dat is geweldig voor een jonge speler, een winnende goal maken en een assist geven. Het waren twee invallers die het verschil maakten, dat is een prettige gedachte. We hebben een kleedkamer waar we uit kunnen putten, dat is dit seizoen belangrijker dan ooit", doelde Ten Hag op het drukke schema door corona. "Wissels kunnen het verschil maken. Tegen AZ in de beker hebben we gezien dat de groep die minder speelt, ook resultaat haalt. We kunnen tactische keuzes maken per posities. En aan mij is het om dat te verkopen naar de spelersgroep."

Lees ook: rustige deadline Ajax? "Je weet het nooit"

Inpassen van Haller

Verder ging Ten Hag ook in op de rol van Sébastien Haller, die inmiddels gewend is in Amsterdam. "Hij brengt niet alleen goals, maar is ook een kapstok om door te voetballen. Verder zijn we het verdedigende aspect aan het inpassen, dat was hij minder gewend", zei de oefenmeester. "Hij geeft ons ook meer opties, met voorzetten. Maar ploegen die veel voorzetten, scoren minder. En hoge voorzetten is ook niet onze filosofie, maar met Haller is het niet uitgesloten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen