De Graafschap zet opmars voort, moeizame zege NEC

29 januari 2021, 22:50

De Graafschap heeft de wind weer even in de zeilen. De ploeg van Mike Snoei werd de laatste dagen al versterkt op de transfermarkt en zette die spierballenacties vrijdagavond kracht bij met de vierde zege op rij (2-1). Ook NEC kwam tot een overwinning (2-0), ondanks een oliedomme rode kaart van aanvoerder Rens van Eijden. 

Daarmee is het goede gevoel weer helemaal terug in Doetinchem, waar men na de nederlaag tegen Almere City FC begin dit kalenderjaar voorlopig afgehaakt leken in de titelstrijd. Mede daarom besloten De Superboeren de transfermarkt op te gaan: Clint Leemans werd deze week gehuurd van PEC Zwolle, Melvin Platje is onderweg en ook de namen van Feyenoord-talenten Jordy Wehrmann en Marouan Azarkan vielen in Doetinchem.

Naast de winterse versterkingen ging het na de nederlaag tegen Almere City FC ook sportief telkens beter. Telstar, Roda JC en FC Volendam werden verslagen en ook TOP Oss werd aan de zegekar gebonden door de formatie van Mike Snoei, die vrijdagavond geholpen werd door Joey Konings. De aanvaller maakte met een fraaie omhaal van buiten het zestienmetergebied het openingsdoelpunt in een eerste helft, waarin de bezoekers overigens niet onderdeden voor De Superboeren.

Zij hadden echter een surplus aan individuele kwaliteit op het veld staan, dat ook in het tweede bedrijf het verschil maakte. Leemans maakte uit een counter binnen het uur de tweede van De Graafschap, bij wie de opvallend snel herstelde Seuntjens vervolgens nog in de ploeg kwam. Het zegt alles over de kwaliteit van De Graafschap, dat door een fout van keeper Rody de Boer nog wel serieus in de problemen kwam in de slotfase. Een kopbal van Lars Hutten werd nog van de lijn gehaald, bij een serieus slotoffensief van de gasten. Aan de andere kant raakte Seuntjens overigens ook nog de paal in de counter. Puntverlies kwam er echter niet meer en met die zege nestelt de thuisploeg zich weer in de nabijheid van koplopers Almere City FC en SC Cambuur.

NEC – Jong FC Utrecht 2-0

Uit een heerlijke assist van Édar Barreto (zie onder) maakte de aan een goed seizoen bezig zijnde Jordy Bruijn na een heel slechte eerste helft de zeer fraaie openingstreffer meteen na de thee, maar het leek er bijna op of NEC na die treffer niet meer wilde winnen. Vooral aanvoerder Rens van Eijden maakte een slechte indruk: eerst ging hij met de bal aan de voet in de fout in de opbouw, maar kon vervolgens inzet van Jeredy Hilterman vervolgens nog nét blokkeren. Tien minuten voor tijd moest de captain vanwege een slaande beweging met een directe rode kaart vertrekken. Hij zag hoe zijn ploeggenoten stand hielden, de score via een wereldgoal van Elayis Tavsan nog vergrootten en wonnen, maar eenvoudig ging het allerminst in Nijmegen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen