Van Basten-achtige knal van Dubois brengt Memphis en Lyon kop

29 januari 2021, 23:06

Memphis Depay is vrijdagavond met Olympique Lyon door het oog van de naald gekropen. De captain stevende met zijn elftal in eigen huis tegen Girondins de Bordeaux heel lang af op puntverlies, maar een wereldgoal in blessuretijd van Léo Dubois bezorgde Les Gones toch in elk geval voor even weer de koppositie in Frankrijk boven Paris Saint-Germain en OSC Lille.  

Na een mindere periode van twee keer puntverlies op rij haalde Lyon vorige week weer eens ouderwets uit tegen Saint-Étienne (0-5): dat goede gevoel moest tegen de nummer zeven van Frankrijk worden doorgezet. Met aanvoerder Memphis Depay uiteraard in de basis kon kon Karl Toko Ekambi na een half uur de score openen voor Lyon. Memphis was indirect betrokken: zijn bal werd niet goed verwerkt achterin bij de bezoekers, waarna zijn collega-aanvaller kon scoren. 

De bezoekers kwamen in de tweede helft echter op gelijke hoogte en Lyon deed wat het kon, maar werd amper gevaarlijk. Ook Memphis – dit seizoen de absolute smaakmaker met doeluntenmaker Toko Ekambi – was ongelukkig en grotendeels ongevaarlijk. Tot diep in de vijf minuten blessuretijd de bal voor de voeten voor rechtsachter Dubois kwam: vanaf de rechterkant van het zestienmetergebied schoot hij de bal a la Marco van Basten snoeihard in de verre hoek. Het is niet duidelijk of hij de bal op doel wilde schieten of toch wilde voorgeven bij de tweede paal, maar de zege leverde zijn poging Lyon wel op.

Met Dijon, Strasbourg, Montepellier en Brest wacht Lyon na deze gelukkige zege bovendien een relatief makkelijke reeks, alvorens aan een serie topwedstrijden met Olympique Marseille als start begint. Dan zal het beter moeten zijn dan vrijdagavond in eigen huis tegen Bordeaux, maar de zwaarwegende zege en koppositie zal Rudi García in elk geval wel tevreden stellen. Aan concurrenten PSG (bij Lorient) en Lille (versus Dijon) de taak om weer over Memphis en consorten heen te klimmen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen