Boscagli: "Schmidt vroeg waar ik graag zou willen spelen"

30 januari 2021, 10:17   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 10:42

In het defensieve centrum van trainer Roger Schmidt groeide Olivier Boscagli dit seizoen uit tot misschien wel dé grote verrassing bij PSV. Waar hij vorig seizoen als linksback tot slechts twaalf optredens kwam, waarvan zes keer als invaller, miste hij dit seizoen als centrumverdediger pas één wedstrijd. Vooral voetballend blinkt de 23-jarige Fransman uit.

"Natuurlijk is het mooi om daarvoor een stukje erkenning te krijgen", begon Boscagli tegenover Eindhovens Dagblad over zijn bijdrage in de opbouw. "Maar het gaat voor mij altijd om het team en wat je daaraan kunt bijdragen. Mensen kijkt helaas niet altijd op die manier naar voetbal. Als een spits scoort, straalt veel op het moment van finishen af. Terwijl er van alles aan vooraf kan gaan. Ik hou vooral van goals waarin het hele team een rol heeft gespeeld, zoals bijvoorbeeld die van Pablo Rosario tegen RKC. Ryan Thomas werd uitstekend ingespeeld door Jordan Teze, terwijl de voorzet voor de voeten van Pablo belandt. Ook door als team goed te reageren en te staan, konden we dat doelpunt zo maken."

Pas dit seizoen ontwikkelde Boscagli zich tot vaste kracht in de verdediging van PSV. Dat terwijl hij vorig seizoen nog een zeer moeizame start kende in Eindhoven. "Ik heb dat seizoen niet veel kansen gekregen om op mijn favoriete positie te spelen. Het liefst sta ik in het centrum van de verdediging, omdat ik dan overzicht over het hele veld heb en nauwkeurig de ballen kan inspelen. Meestal was ik linksback en op die plek kun je je voetballend iets minder laten gelden. Daarbij moet ik ook kritisch op mezelf zijn: het was niet agressief genoeg, ik moest meedogenlozer worden. Meer op mijn sterke kanten vertrouwen en deze niet verliezen door heel erg in je positie te willen blijven."

Trainer Roger Schmidt speelde daarin een belangrijke rol. "Hij heeft me in de voorbereiding gevraagd waar ik graag zou willen spelen. Zijn antwoord: als je goed genoeg bent, ga je spelen. Zo niet, dan kies ik voor iemand anders. Hij was eerlijk en heeft me vanaf dag één het gevoel gegeven dat hij mijn kwaliteiten onderkende en daar iets in zag. Het spel kunnen versnellen of richting geven, vind ik een enorm belangrijk onderdeel van mijn taak. Natuurlijk moet je goed kunnen verdedigen, maar je hebt er als team niet veel aan als je een bal geen tien meter vooruit kunt spelen."

"Onder deze trainer zie ik toekomst hier", zei Boscagli tot slot. "Dit jaar heb ik mezelf kunnen verbeteren en ooit wil ik weer een volgende stap zetten. Eerst iets winnen met PSV, dat is mijn grote doel. We willen nu zo lang mogelijk in alle competities door en moeten daarvoor bewijzen dat we iedereen kunnen verslaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen