Aanklager onderzoekt mogelijk racisme bij ruzie Ibra en Lukaku

30 januari 2021, 13:00   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 13:16

Het opstootje tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku tijdens de derby van Milaan afgelopen dinsdag kan mogelijk gevolgen gaan krijgen. De Italiaanse aanklager heeft een onderzoek geopend naar de ruzie tussen de twee, zo maakte de voetbalbond zaterdag bekend. Daarbij moet vooral Ibrahimovic rekening houden met een serieuze straf, als blijkt dat zijn uitspraken racistisch zijn bevonden.

Daarbij wordt gedoeld op de 'voodoo-uitspraak' die de Zweed deed. "Bel je mama, ga jullie voodoo-shit doen", riep hij naar de spits van de tegenpartij. Ibrahimovic zelf verklaarde al dat deze uitspraak niks met racisme van doen had, maar dat hij refereerde naar een eerdere uitspraak uit 2018. Volgens Everton-eigenaar Farhad Moshiri vertrok hij destijds bij Everton nadat zijn moeder een voodoo-boodschap had gekregen dat hij naar Chelsea moest vertrekken. Lukaku zelf ontkende dat. Ook de term 'little donkey' die Ibrahimovic gebruikte wordt onderzocht. Hier zou het echter gaan om een Britse term voor matige spelers.

Vlak voor rust stonden Ibrahimovic en Lukaku tijdens de bekerwedstrijd tussen Inter en AC Milan met de hoofden tegen elkaar. Het opstootje leverde beide spelers geel op, waarna de Zweed na rust ook zijn tweede gele kaart ontving en dus van het veld moest. Met tien tegen elf gaf Milan een 0-01 voorsprong uit handen en verloor het in blessuretijd met 2-1. Een eventuele schorsing zou alleen gelden voor de Coppa Italia, niet voor de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen