Newcastle-spits Wilson geldt opnieuw als beul van Everton

30 januari 2021, 15:25

Everton is de aansluiting met de top van de Premier League voorlopig kwijtgeraakt. The Toffees verslikten zich in laagvlieger Newcastle United en verloren met 0-2. Beide treffers werden gemaakt door Callum Wilson, die ook op 1 november de thuiswedstrijd met twee goals besliste (2-1).

Met een achterstand van zeven punten op koploper Manchester City moest Everton in ieder geval winnen om bij te blijven bij de top van de competitie. Dat leek geen uiterst zware opgave. Tegenstander Newcastle United was de nummer zestien van de Premier League, won sinds 12 december (2-1 tegen West Brom) geen wedstrijd meer en verloor bovendien de laatste vijf wedstrijden op rij.

Op het veld was hier weinig van terug te zien. Everton kon geen vuist maken tegen de laagvlieger en creëerde weinig grote kansen. Dat gold overigens ook voor de bezoekers, al werden die in de 73e minuut in het zadel geholpen door een fraaie kopbal van Callum Wilson, die daarmee overigens de honderste treffer uit zijn carrière maakte. Ook zijn 101e zou in blessuretijd nog volgen. Uit de counter kreeg hij alle ruimte om Pickford te kloppen. Dat deed hij en zo gooide de spits de wedstrijd op slot.

Zo deed nummer zeven Everton slechte zaken. Het zal dit weekend moeten toekijken hoe ploegen verder uitlopen en achtervolgers dichterbij komen. Voor Newcastle United is de rust na vijf nederlagen op rij weer voor even wedergekeerd.