Hornkamp bezorgt Den Bosch met vier goals een punt

30 januari 2021, 15:54

Jizz Hornkamp heeft zaterdagmiddag FC Den Bosch hoogstpersoonlijk aan een punt geholpen op bezoek bij Excelsior. De spits maakte in de tweede helft liefst vier (!) doelpunten en bezorgde de Brabanders aan een gelijkspel in Rotterdam, nadat de thuisploeg lang op weg leek naar probleemloze middag: 4-4.

Een heldenrol voor Hornkamp – die dit hele seizoen tot dusver pas viermaal had gescoord – leek helemaal niet in de pijplijn te liggen toen Joël Zwarts direct na de thee de 3-0 tegen de touwen schoot op aangeven van Elías Már Ómarsson. De clubtopscorer van de Rotterdammers had zelf het doel nog niet gevonden, maar had Reuven Niemeijer in het eerste bedrijf wel al tweemaal zien scoren.

Met twee doelpunten binnen drie minuten bracht Hornkamp echter weer de spanning terug in de wedstrijd, maar een kwartier voor tijd leek Bruins vanaf de strafschopstip Excelsior dan alsnog de overwinning te bezorgen. Niets bleek echter minder waar: Hornkamp maakte vrijwel direct zijn derde goal en profiteerde vlak voor tijd voor geblunder van de uitkomende Alessandro Damen, waardoor hij de vierde goal van de middag simpel in het doel liep. 

In de absolute slotfase waren zowel Romano Postema als ook Ómarsson aan de andere kant nog heel dicht bij de winnende goal, maar de enige heldenrol van de middag bleef voor Hornkamp. Hij verdubbelde zijn doelpuntentotaal en het totaal aantal gepakte punten onder William van Overbeek en Paul Verhaegh. De interim-coaches zijn na twee duels ongeslagen en zagen dat Excelsior-aanvaller Robin van der Meer nog direct rood kreeg: hij landde volgens de arbiter bewust op een FC Den Bosch-been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen