Koeman bevestigt komst van García: "Liefst al in januari"

30 januari 2021, 16:36

Ronald Koeman heeft de naderende komst van Eric García zaterdagmiddag aangekondigd. De Nederlander hoopt de centrale verdediger nog in de winterstop over te nemen van Manchester City, maar als dat niet lukt, gebeurt dat sowieso in de zomer. Volgens de oefenmeester is het 'ja-woord' reeds gegeven door de dan transfervrije achterhoedespeler.

Dat zei de coach tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Athletic Bilbao. "Na dit seizoen komt García sowieso", bevestigde Koeman. "Als het niet lukt om hem nog aan te trekken in januari, dan moeten we dat ook accepteren." Het is algemeen bekend dat de financiële situatie van de Catalanen bijzonder zwak is. Daarom richt de club zich op transfervrije spelers: García is met zijn verleden in Catalonië extra interessant. Hij zou bij een overgang in deze winter bereid zijn om een half jaar zonder salaris te spelen. 

Verder werd Koeman uiteraard ook gevraagd naar de aanstaande ontmoeting met Athletic Bilbao: de derde in een korte periode. De eerste werd gewonnen, de finale van de Super Cup werd verloren – mede door een rode kaart voor Messi. "Marcelino kan ons niet verrassen, net zoals ik hem niet kan verrassen na de laatste wedstrijden. Maar het zal we een moeilijke wedstrijd worden", verwachtte Koeman, die niet te veel wilde uitweiden over het anti-voetbal wat de opponent twee weken geleden liet zien.

"Het is hun manier van voetballen, met veel overtredingen. De scheidsrechter wacht een belangrijke taak om te bepalen wat goed en fout is. De vorige keer werd er heel weinig gefloten", vond Koeman, die zijn ploeg zelf ook gaat opdragen om weinig overtredingen te maken. "De vorige keer hebben we het heel lastig gehad met hun spelhervattingen. We moeten ze niet in hun kracht laten komen." De Nederlandse coach kan beschikken over de herstelde Sergi Roberto: hij zal weer bij de selectie zitten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen