Milan wint ondanks gemiste pingel Zlatan van Bologna

30 januari 2021, 16:54   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 17:29

AC Milan heeft zichzelf weer wat meer lucht gegeven in de Italiaanse titelstrijd. De ploeg van Zlatan Ibrahimovic had de laatste twee officiële duels verloren (Internazionale en Atalanta Bergamo), maar kwam zaterdagmiddag op bezoek bij Bologna weer eens tot een overwinning. Ondanks een gemiste strafschop van Ibrahimovic werden Mitchell Dijks en Jerdy Schouten verslagen (1-2).

De Zweedse aanvaller pakte in de verloren midweekse bekerwedstrijd tegen Internazionale een hoofdrol door eerst te scoren en vervolgens rood te pakken. Zonder hem ging AC Milan voor de tweede keer binnen enkele dagen onderuit, nadat vorig weekend Atalanta Bergamo hardhandig afrekende met de koploper van de Serie A (0-3). Een goed resultaat was om meerdere reden gewenst dus op bezoek bij Bologna. 

Zaterdagmiddag ging het met basidebutant Fikayo Tomori al snel beter voor de Milanezen, die via Ibrahimovic na een klein half uur de ideale kans kregen op de openingstreffer. Niet voor het eerst dit seizoen faalde de routinier echter, maar de rebound werd door Ante Rebic alsnog tegen de touwen gewerkt. In het tweede bedrijf ging bij een nieuwe pingel Franck Kessié achter de bal staan en hij zorgde wel direct voor de 0-2.

Lang leek er geen vuiltje aan de lucht, maar nadat maar nadat Andrea Poli de aansluitingstreffer maakte, wilde Bologna meer. Gianluigi Donnarumma hield AC Milan echter op de been in de slotfase en voorkwam nieuw puntverlies voor I Rossoneri in de titelstrijd. Met Juventus, Internazionale en AS Roma nog in actie dit weekend kan het rustig achterover leunen in de hoop dat de concurrentie wél punten gaat verspelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen