Manchester City blijft aan kop na twaalfde (!) zege op rij

30 januari 2021, 17:53

Manchester City heeft zaterdagmiddag gedaan wat rivaal Manchester United een paar dagen geleden niet lukte: in eigen huis winnen van Sheffield United. De hekkensluiter van de Premier League was met vier zeges in de laatste vijf officiële duels bezig aan een aardige opmars, maar op bezoek bij The Citizens werd net niet gestunt: 1-0.

Na een reeks van maanden zonder overwinning was Sheffield United de laatste weken juist in een alleraardigste vorm en werd midweeks zelfs gewonnen bij Manchester United. Door die zege was de ploeg van Pep Guardiola – die overigens in een nog veel betere vorm verkeert momenteel – opgeklommen naar de koppositie van de Premier League, die het met een wedstrijd minder in eigen huis tegen The Blades alleen maar kon versterken.

Dat lukte door een rake treffer van Gabriel Jesus, die al na negen minuten op de borden stond. Die goal leverde ook de twaalfde (!) overwinning op rij op voor Manchester City, mede omdat John Fleck vlak voor tijd nét naast schoot. Daarmee houdt City de koppositie vast en als de huidige vorm wordt doorgetrokken – van de laatste achttien duels werden er namelijk vijftien gewonnen – dan is Guardiola's machine de meest stabiele ploeg van Engeland.

Overige uitslagen:

Crystal Palace – Wolverhampton Wanderers 1-0

West Bromwich Albion – Fulham 2-2

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen