Van den Brom kan titel vergeten na zesde puntverlies in 7 duels

30 januari 2021 – Als John van den Brom met RC Genk nog ijdele hoop had op de Belgische titel, dan kan hij die na zaterdagmiddag definitief uit het hoofd zetten. De ploeg leed voor de zesde (!) keer in de laatste zeven officiële wedstrijden puntverlies, waardoor koploper Club Brugge op een voorsprong van veertien punten kan komen. Ook de tweede plaats is niet meer van Genk alleen.

Van den Brom kan titel vergeten na zesde puntverlies in 7 duels

Want vrijdagavond kwam nummer drie Antwerp FC met een wedstrijd meer met een punt voor op de mannen van Van den Brom, die dit kalenderjaar amper nog goede resultaten boekten en de topper tegen koploper Club Brugge ook nog eens verloren. De achterstand was zodoende al fors opgelopen, waardoor de Nederlandse coach wist dat hij zich amper nog fouten kon veroorloven in de titelstrijd, zeker niet op bezoek bij middenmoter KV Mechelen.

Maar die fout kwam er wederom wel. RC Genk kreeg weliswaar enkele kansen en had zeker via Theo Bongonda vlak voor rust moeten scoren, maar telkens stond Mechelen-keeper Yannick Thoelen op de juiste plek. En ondanks het feit dat de gasten niet tot scoren kwamen, bleef Cyriel Dessers negentig minuten op de bank naast Van den Brom. De Nederlandse coach kan door het nieuwe puntverlies de Belgische titelapiraties voorlopig echt in de koelkast zetten.

Eredivisie

gerelateerd