Huntelaar blij met rentree: "Hele goede eerste helft"

30 januari 2021, 19:01

Klaas-Jan Huntelaar wil zich met Schalke 04 vooral richten op de goede eerste helft die de ploeg zaterdagmiddag tegen Werder Bremen liet zien. Die Königsblauen had de overhand in Bremen voor de pauze, maar zakte in het tweede bedrijf ver weg en mocht van geluk spreken dat het aan de rentree van The Hunter uiteindelijk nog een punt overhield (1-1).

Want niet alleen keeper Ralf Fährmann ranselde behoorlijk wat ballen uit het doel, diep in blessuretijd werd ook nog een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel. "We speelden goed in de eerste helft, maar niet in de tweede helft", concludeerde Huntelaar dan ook na het duel. "We verloren veel ballen, dan kom je vanzelf onder druk te staan. Daarom denk ik dat 1-1 en goed resultaat is."

Volgens Huntelaar lag het grote verschil tussen beide helften vooral aan Werder Bremen. "Zij hebben hun tactiek veranderd en de druk na de pauze fors opgevoerd. Toen durfden wij niet meer te voetballen. We kozen met de lange bal te vaak voor de simpele oplossing. Als we beter blijven voetballen, kunnen we ook meer creëren", zag de routinier tachtig minuten lang vanaf de bank.

Eenmaal in het veld kon Huntelaar daar overigens zelf ook weinig aan veranderen. Behoudens een razendsnelle gele kaart, kon hij zijn stempel niet drukken. "Het was goed om een paar minuten te maken, mijn kuit voelt goed aan. Dit is voor ons een belangrijk punt. Weliswaar een klein succesje, maar daar moeten we nu op verder bouwen", aldus Huntelaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen