Wedstrijd Marseille uitgesteld na rellen bij het trainingscomplex

30 januari 2021, 19:21

Het duel tussen Rennes en Olympique Marseille zaterdagavond is gecanceld. Aanleiding voor het uitstellen van het Ligue 1-duel zijn de rellen die de achterban van Marseille eerder op de dag hebben veroorzaakt. Eerder op de dag staken zij uit onvrede dusdanig veel vuurwerk af, dat het clubcomplex in de brand vloog. Het feit dat speler Alvaro Gonzalez betrokken was bij het incident, zorgde voor de afgelasting.

De verdediger is bij de bizarre actie van de 'fans' betrokken, omdat hij lichte verwondingen zou hebben opgelopen. Hij zou volgens de Spaanse media met een voorwerp geslagen zijn, waarop de Franse voetbalbond besloot om de wedstrijd tegen Rennes af te gelasten. RMC Sport meldt dat de verdediger niet hard geraakt is, maar wel direct betrokken was. Hij zou volgens een van zijn familieleden wel in goede gezondheid verkeren.

De selectie van Marseille was aanwezig toen het complex werd bestormd door de fans, die met zo'n 400 (!) tegelijkertijd verhaal kwamen halen. Daarbij was het niet de bedoeling om de eigen spelers te raken, maar vooral de clubleiding moest het ontgelden. Steve Mandanda, Valentin Rongier en André Villas-Boas zouden zelfs zijn toegejuicht door de doldwaze supporters.

Lees ook: boze fans stichten brand bij trainingscomplex Marseille

De slechte prestaties van de club waren voor enkele boze supporters aanleiding om het trainingscomplex van de club te bestormen: de laatste drie duels in de Franse competitie werden verloren. Ook zouden zij een vertrek eisen van voorzitter Jacques-Henri Eyraud, die als Parijzenaar niet geliefd is bij de club, waar Paris Saint-Germain de grote aartsrivaal is. Met hun actie hebben ze in elk geval bereikt dat er een streep is gezet door de wedstrijd van zaterdagavond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen