Duur puntverlies United in 'topper' tegen Arsenal

30 januari 2021, 20:25   Bijgewerkt: 30 januari 2021, 20:33

Manchester United heeft slechte zaken gedaan in strijd om de Engelse landstitel. Nadat voornaamste concurrent Manchester City zaterdagmiddag het goede voorbeeld gaf, slaagde United er niet in dat voorbeeld te volgen. De Red Devils, waar Donny van de Beek op de bank bleef, speelde doelpuntloos gelijk in de altijd beladen clash met Arsenal (0-0).

Zeven jaar terug in de tijd moeten we, voor de laatste landstitel van grootmacht Manchester United. Wayne Rooney was nog aanvoerder, Robin van Persie stond in de punt en Sir Alex Ferguson aan het roer. Aan de hand van superster Bruno Fernandes herleven oude tijden dit jaar op Old Trafford, met het kampioenschap zelfs weer in het vizier.

Met het oog daarop was het puntverlies op bezoek bij Arsenal met recht duur te noemen. Omdat Manchester City eerder op de dag met 1-0 won van hekkensluiter Sheffield Wednesday, zag United de rivaal weglopen in de titelstrijd. Zowel Arsenal als United kreeg voldoende kansen op de winnende treffer, maar beide ploegen slaagden er niet in het net te vinden. Donny van de Beek kon daar door zijn reservebeurt geen verandering in brengen. Hij bleef negentig minuten op de bank. Daarvandaan zag hij dat het verschil met City groeide naar drie punten, terwijl de ploeg van Pep Guardiola nog een wedstrijd voor de boeg heeft.

Arsenal is de laatste weken aan een knappe opmars bezig, ingezet op Tweede Kerstdag met een fraaie overwinning op stadgenoot Chelsea (3-1). Sindsdien bleven The Gunners, die na een dramatische start zelfs even moesten vrezen voor degradatie, al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Ook topclub Manchester United beek zich stuk op de ploeg van Mikel Arteta, die daardoor nu de achtste plaats bezet. Martin Ødegaard kwam na rust als invaller binnen de lijnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen