Chong weg bij Werder en verkast naar Club Brugge

30 januari 2021, 20:53

De verhuurperiode van Tahith Chong bij Werder Bremen is vroegtijdig beëindigd, zo maakt zijn Duitse werkgever op de officiële kanalen bekend. De 21-jarige aanvaller keert terug naar Manchester United, omdat hij in de Bundesliga niet meer in de plannen voorkwam. Chong drong daar zelf op aan en heeft al een andere club gevonden: de Nederlander maakt het seizoen af bij Club Brugge.

De jeugdinternational, die in de jeugd van Feyenoord speelde, schopte het dit seizoen tot dertien optredens en was zeker voor de jaarwisseling een vaak gebruikte speler. De linkspoot kwam echter vooral als invaller binnen de lijnen. Hij verscheen vier keer aan de aftrap. De afgelopen weken was Werder Bremen al kritisch op zijn inbreng. "Er is nog ruimte voor verbetering", zei hoofdschot Clemens Fritz tegen BILD.

Trainer Frank Baumann verklaarde op de website van Werder de keuze om Chong terug te sturen naar Engeland. "Tahith heeft een enorm talent en potentieel, dat liet hij tijdens de wedstrjden zien. Maar we hebben altijd benadrukt dat het even duurt voordat dat er volledig uitkomt. Omdat we hem echter niet meer speeltijd konden garanderen voor de rest van het seizoen, benaderde hij ons met het verzoek om de verhuurperiode voortijdig te beëindigen."

De buitenspeler zat de laatste weken al niet meer bij de selectie en drong daarom zelf aan op een vertrek. United besloot hem meteen te verhuren aan Club Brugge. In België kan hij gaan jagen op de landstitel. Het ontvangst zal in ieder geval warm zijn. Met Ruud Vormer, Stefano Denswil, Noa Lang en Bas Dost krijgt de Nederlandse enclave van Brugge een nieuw lid.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen