PEC zoekt nieuwe keeper na plotseling vertrek Zetterer

30 januari 2021, 22:16

PEC Zwolle heeft per direct afscheid moeten nemen van keeper Michael Zetterer. De Duitser is door Werder Bremen namelijk definitief teruggehaald, een mogelijkheid die er was door een in het huurcontract opgenomen clausule. De formatie uit Overijssel ontvangt weliswaar een vergoeding van de Duitse club, maar moet zelf nog wel een extra goalie halen naast Xavier Mous en Mike Hauptmeijer.

Dat heeft PEC Zwolle gemeld op het clubkanaal. "Michael heeft in Zwolle een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Dat Werder hem nu al terughaalt, is daarvan het levende bewijs. Natuurlijk is dat in eerste instantie balen voor ons, maar vanwege de clausule in zijn contract wisten we dat de kans altijd aanwezig was", licht technisch directeur Mike Willems toe over de enigszins verrassende transfer. Zetterer werd om die reden ook gepasseerd tegen FC Utrecht zaterdagavond.

"Dat is vrijdag heel laat besloten. Omdat hij weggaat, wilde ik hem niet laten spelen. Dat wist ik vrijdag pas, heel last minute", zei Stegeman voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht tegenover ESPN. "Er moet nog wel een nieuwe keeper komen", was de oefenmeester ook duidelijk over de opvolger van Zetterer. "We hebben nu twee keepers. We zijn druk bezig met wie er gaat komen."

De doelman zelf vond het gek om na anderhalf jaar plotseling te vertrekken bij PEC Zwolle, maar is ook blij met de kans die hij krijgt. Zetterer: "Mijn tijd in Zwolle is goed geweest voor mijn ontwikkeling als speler en persoon. De afgelopen anderhalf jaar heb ik hier veel vlieguren mogen maken en heb ik me altijd gesteund gevoeld door de trainers, technisch manager en natuurlijk ook de supporters. Dat neem ik de rest van mijn carrière mee." 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen