Bosz: "Was een geweldige wedstrijd, zonder geweldig voetbal"

30 januari 2021, 22:42

Peter Bosz heeft zaterdagavond niet bepaald genoten van Bayer Leverkusen. Hoewel die Werkself met RB Leipzig een directe concurrent trof in de Bundesliga, was het duel allesbehalve het groots. Het betekende bovendien het zesde puntverlies in de laatste zeven duels, waardoor Bosz voorlopig het felbegeerde Champions League-ticket volop moet verdedigen in plaats van omhoog te kunnen kijken.

"Het was op voorhand een geweldige wedstrijd, maar er werd geen geweldig voetbal gespeeld", erkende Bosz over de 1-0 nederlaag. "Beide teams begonnen één-op-één achterin, toch was er weinig ruimte voor ons. Wij begonnen slecht, vonden geen ruimte achter hun verdediging, maar we kwamen wel steeds beter in de wedstrijd. In de tweede helft waren we gelijkwaardig aan Leipzig, maar zij scoren en wij niet. Al hadden we wel kansen op de gelijkmaker."

Dat Leverkusen niet scoorde, was mede omdat het zonder diepe spits begon. Een keuze die voor veel vraagtekens zorgden in de Duitse media. "Maar Patrik Schick was niet fit genoeg om te spelen, hij was niet honderd procent. Daardoor koos ik voor veel beweging centraal in de aanval. Leon Bailey vulde dat in de eerste helft goed in", vond Bosz, die Lucas Alario daarmee passeerde.

Ondanks de mindere vorm waarin Leverkusen momenteel verkeert, wil Bosz van paniek nog niets weten. Hij wijst bovendien op de overvolle ziekenboeg waarmee de Nederlander te kampen heeft momenteel. "Ik ben ervan overtuigd dat we weer gaan klimmen op de ranglijst. Het voetbal moet dan echter wel beter, dan gaan we ook weer wedstrijden winnen en kunnen we ook zomaar weer een positieve run neerzetten. Zeker als de belangrijke spelers terugkeren uit de ziekenboeg."

Lees ookBosz kan door verlies bij Leipzig titel definitief vergeten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen