Contractdetails Messi lekken uit: 555 miljoen euro in vier jaar tijd

31 januari 2021 – Het contract van Lionel Messi is op straat komen te liggen. De Spaanse krant El Mundo heeft de gegevens van de verbintenis bemachtigd en pakt zondag groot uit met de inhoud van de verbintenis van de sterspel van FC Barcelona. Het dagblad stelt dat Messi in vier jaar tijd meer dan 555 miljoen euro heeft opgestreken.

Contractdetails Messi lekken uit: 555 miljoen euro in vier jaar tijd

Het gaat om het contract dat Messi in 2017 signeerde in Camp Nou. Dat contract was voor vier jaar en loopt dus komend zomer af. Messi tekende toen een contract met een jaarsalaris van 138 miljoen euro. Dat was zijn basissalaris, waar nog allerlei bonussen bovenop kwamen. Opvallend is verder dat hij voor het tekenen van dat contract, een losse bonus van 115 miljoen euro als tekengeld kreeg. Daar kwam ook weer een loyaliteitsbonus van iets minder dan 78 miljoen euro bij op kwam. Het betekent dat Messi sinds het ingaan van de verbintenis per dag meer dan twee ton heeft verdiend.

Alles bij elkaar heeft Messi komende zomer, als zijn contract afloopt, 555 miljoen euro verdiend bij Barcelona in vier jaar tijd. Gezegd moet wel worden dat het gaat om bruto bedragen. El Mundo stelt dat dit contract Barcelona 'heeft geruïneerd'. Barcelona zit in financieel zeer zwaar, zo is onlangs bekend geworden. Overigens is het nog maar de vraag wat Messi komende zomer gaat doen. De verbintenis van de 33-jarige Argentijn loopt dan af, waardoor hij vrij is om naar een andere club te trekken. Manchester City en Paris Saint-Germain werden al met hem in verband gebracht.

LaLiga

gerelateerd