Spoorboekje: ErediVisie, KKD-topper en Deadline Day

1 februari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 31 januari 2021, 23:44

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 1 februari.

Nieuws

Deadline Day

Het is vandaag 1 februari en dat betekent dat de transferwindow in de meeste landen vandaag eindigt. Als clubs nog zaken willen doen, moet het vandaag. Wie gaat waarheen?

Specials

ErediVisie

Zoals elke week zet FCUpdate.nl ook vandaag weer de opmerkelijkste momenten van het Eredivisie-weekend op een rij in de rubriek ErediVisie. Welke zaken vielen op?

Wedstrijden

Jong AZ - FC Eindhoven (18.45 uur)

Twee teams uit het rechterrijtje van de Eerste Divisie treffen elkaar vanavond in Alkmaar. Jong AZ, dat achttiende staat, ontvangt nummer elf FC Eindhoven. De ploeg van Ernie Brands wil graag naar het linkerrijtje, maar is te wisselvallig. De laatste vijf duels op rij werden allemaal niet gewonnen. De laatste overwinning dateert van 12 december, toen MVV met 4-0 geklopt werd. Lukt het vanavond wel in Alkmaar?

NAC Breda - Almere City FC (21.00 uur)

Almere City weet wat het te doen staat, nadat concurrent voor de titel SC Cambuur gisteravond 'gewoon' de drie punten pakte tegen MVV (2-0). De strijd om het kampioenschap in de Eerste Divisie lijkt te gaan tussen Cambuur en Almere. Toch hoeft de eerste plaats niet per se behaald te worden om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Omdat de bovenste twee ploegen promoveren, kan Almere met een zege bij NAC opnieuw een stap dichterbij komen.

Sporting - Benfica (22.30 uur)

Een kraker van jewelste op deze maandagavond in de Portugese competitie. In Lissabon gaan Sporting Portugal en Benfica het namelijk tegen elkaar opnemen. Sporting gaat de thuiswedstrijd in als koploper van de Primeira Liga, aangezien het na 15 duels op 39 punten staat. Benfica staat derde, nog achter FC Porto. Het verschil tussen Sporting en Benfica bedraagt zes punten. Bij winst meldt Benfica zich daardoor weer volledig in de titelstrijd.

Voetbal op tv

18.45 uur: Jong AZ - FC Eindhoven, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

21.00 uur: NAC Breda - Almere City FC, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel

22.30 uur: Sporting - Benfica, Ziggo Sport, live verslag van het Primeira Liga-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen