Max vindt zichzelf niet te goed voor Eredivisie: "Onder de indruk"

31 januari 2021, 11:00

Dat PSV er afgelopen zomer in slaagde om Philipp Max aan te trekken, kon gezien worden als een behoorlijke stunt. De vleugelflitser was bij FC Augsburg al een sensatie en heeft zijn vorm doorgetrokken naar de Eredivisie. Hij geniet van het niveau in Nederland en spreekt met respect over de Eredivisie.

De 27-jarige Duitser presteert dusdanig goed bij PSV, dat hij international is geworden van Duitsland. Hij maakt een goede kans op een EK-selectie. "Of ik te goed ben voor de Eredivisie? Nee, ik ben altijd de underdog geweest", zegt de back tegen de NOS. Het niveau in Nederland ziet hij dan ook als prima. "Ik ben er zeker van onder de indruk. Elk team hier heeft kwaliteit in zijn elftal", zegt de Duitse laatbloeier. "De topclubs winnen hier niet zomaar van de andere clubs. Bij de buitenwacht leeft vooral het idee dat topclubs het makkelijk zouden moeten hebben, maar dat is absoluut niet het geval."

Max is overigens de zoon van Martin Max, die rond de eeuwwisseling topscorer werd van de Bundesliga met Schalke 04. "Ik ben eigenlijk wel blij dat ik verdediger ben geworden, want als aanvaller zouden die vergelijkingen met mijn vader continu gemaakt worden", zegt Max. "Overigens ben ik het later heel erg gaan waarderen, want ik heb ongelooflijk veel gehad aan zijn tips en ervaringen als profvoetballer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen