FC Barcelona kondigt juridische stappen aan tegen El Mundo

31 januari 2021, 12:16

FC Barcelona is opgeschrikt door de Spaanse krant El Mundo, die zondagochtend de details uit de huidige verbintenis van Lionel Messi heeft gelekt. Die krant bracht naar buiten dat Messi in vier jaar tijd 555 miljoen euro heeft verdiend in Camp Nou. In een speciaal statement heeft de club laten weten dat er juridische stappen ondernomen worden.

'Barcelona ontkent dat het betrokkenheid heeft bij deze publicatie', schrijft de club. Daarmee bedoelt de club dat er geen lek bij de club zit die de gegevens aan El Mundo heeft doorgespeeld. Barcelona laat weten dat er juridische stappen ondernomen worden. 'Het gaat hier om een privédocument. Barcelona staat volledig achter Leo Messi. Dit is een poging om hem in diskrediet te brengen en schade te berokkenen aan de relatie van de club met de beste speler in de historie van het voetbal.'

De publicatie van El Mundo ging om het contract dat Messi in 2017 signeerde in Camp Nou. Dat contract was voor vier jaar en loopt dus komend zomer af. Messi tekende toen een contract met een jaarsalaris van 138 miljoen euro. Dat was zijn basissalaris, waar nog allerlei bonussen bovenop kwamen. Opvallend is verder dat hij voor het tekenen van dat contract, een losse bonus van 115 miljoen euro als tekengeld kreeg. Daar kwam ook weer een loyaliteitsbonus van iets minder dan 78 miljoen euro bij op kwam. Het betekent dat Messi sinds het ingaan van de verbintenis per dag meer dan twee ton heeft verdiend.

Alles bij elkaar heeft Messi komende zomer, als zijn contract afloopt, 555 miljoen euro verdiend bij Barcelona in vier jaar tijd. Gezegd moet wel worden dat het gaat om bruto bedragen. El Mundo stelt dat dit contract Barcelona 'heeft geruïneerd'. Barcelona zit in financieel zeer zwaar, zo is onlangs bekend geworden. Overigens is het nog maar de vraag wat Messi komende zomer gaat doen. De verbintenis van de 33-jarige Argentijn loopt dan af, waardoor hij vrij is om naar een andere club te trekken. Manchester City en Paris Saint-Germain werden al met hem in verband gebracht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen