Lang en Dost doen het weer voor ongenaakbaar Brugge

31 januari 2021, 15:23

Het begint een gewoonte te worden: Club Brugge wint en Noa Lang en Bas Dost scoren. Ook zondagmiddag was het weer prijs voor de koploper en regerend kampioen van België. De thuisploeg won overtuigend met 3-1 van nummer vier Standard Luik.

De overwinning was alweer de zevende zege op rij voor de koploper. Brugge is ongenaakbaar en heeft de voorspong op Royal Antwerp verder uitgebouwd tot liefst veertien punten. En dat terwijl Brugge zondag niet goed begon tegen Standard Luik. Zoals de laatste tijd wel vaker kwam de koploper ook vandaag op achterstand. Merveille Bokadi nam al na drie minuten de 0-1 voor zijn rekening.

Lang duurde het niet totdat Brugge de stand weer in evenwicht had gebracht. Een kwartier later werkte Hans Vanaken de 1-1 in het doel. Dat deed hij na een prachtige rush van Noa Lang op de achterlijn. De Nederlander kreeg dus weer een assist achter zijn naam. Dost deed vervolgens ook weer van zich spreken door kort voor rust de 2-1 te maken. Hij profiteerde optimaal van geschutter in de defensie van Luik. Het was alweer zijn vijfde goal in zes duels voor Brugge. Zijn overstap van Eintracht Frankfurt is vooralsnog een schot in de roos gebleken.

De naam van Dost stond dus op het scorebord en dus kon Lang niet achterblijven. Na de doelwissel gooide hij het duel in het slot met de 3-1. Hij kon simpel binnenlopen en maakte al zijn negende doelpunt voor Club Brugge, waar hij vooralsnog grote indruk maakt. Stefano Denswil was zondag overigens invaller bij Brugge, waar naast Lang en Dost ook weer plaats was voor Ruud Vormer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen