Geprikkelde Berghuis spreekt van 'fantastische overwinning'

31 januari 2021, 16:54

Steven Berghuis was zondag belangrijk voor Feyenoord, dat een einde maakte aan een slechte serie van drie duels met nederlagen. Mede door een goal van de aanvoerder werd er met 3-1 gewonnen van PSV. Berghuis vindt het knap wat zijn team heeft laten zien.

"Je kon hem al invullen als je deze ook verliest. Dan moet je straks weer naar Groningen en wordt het steeds moeilijker en moeilijker. Het is een fantastische overwinning. We hebben goed voor elkaar gevochten en toegeslagen in de counter", zei hij bij ESPN. Voor Berghuis was het prettig dat hij weer eens scoorde. "Je moet leveren als aanvaller van Feyenoord. Ik stond al heel lang droog, dat is niet goed. In onze speelwijze staan de vleugelaanvallers best laag op het veld. Nu hielden we de eerste twee, drie passes in de ploeg, dat geeft de tijd om ons meters naar voren te brengen. Als je hem gelijk kwijt bent, kom je niet meer voorin."

Verslaggever Hans Kraay Jr. stelde vast dat Berghuis hard moest werken. Dat viel niet helemaal lekker bij de captain. "Heb je me niet gezien tegen Ajax?", counterde de buitenspeler. "Tegen Tagliafico? Tegen Wijndal? Ik ben dat stempel ook wel een beetje zat. Je zegt dat ik hard heb gewerkt, maar dat doe ik elke wedstrijd. Daarom bijt ik nu van me af."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen