Opnieuw reuzenstap Atlético in Spaanse titelstrijd

31 januari 2021, 18:13

Atlético Madrid maakte opnieuw geen fout in de titelstrijd en versloeg ook Cádiz. Aan de hand van Luis Suárez boekte Atléti een fraaie 2-4 overwinning, waardoor de koppositie opnieuw verstevigd werd. Los Rojiblancos profiteerden daarmee optimaal van het puntverlies van concurrent Real Madrid, dat zaterdag met 1-2 verloor van Levante.

Hoe vaak zal Ronald Koeman al met een lichte vorm van spijt voor de televisie hebben gezeten, kijkend naar de verrichtingen van Luis Suárez? Het is een vraag die bijna wekelijks rijst. De Uruguayaanse spits werd weggestuurd bij FC Barcelona, werd niet goed genoeg bevonden en vertrok gedesillusioneerd naar Atlético Madrid, een stap waar hij nu zeker geen spijt van zal hebben.

Want tegen Cádiz tekende de aanvaller voor doelpunt nummer dertien én veertien in La Liga, waarmee hij de topscorerstitel scherp in het vizier heeft. Met name de openingstreffer van Suárez bewees zijn nog altijd uitzonderlijke klasse. Met een vrije trap vanaf ruim 25 meter schoot hij zijn ploeg op voorsprong. Omdat hij ook de 1-3 verzorgde, groeide hij uit tot man van de wedstrijd. Tussen zijn treffers deed Alvaro Negredo iets terug en zorgde Saul Niguez voor de andere Madrileense goal. Negredo bracht de spanning met de 2-3 nog terug, maar het bleek niet genoeg, want Koke besliste de eindstand op 2-4.

Atlético bleek andermaal onverslaanbaar en voegde opnieuw drie punten toe aan het indrukwekkende seizoenstotaal. De ploeg van Diego Simeone bezet de koppositie met vijftig punten uit negentien wedstrijden. Naaste achtervolger en rivaal Real Madrid scoorde veertig punten in twintig duels. Daarmee lijkt Atlético in moordend tempo op weg naar de landstitel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen