Liverpool maakt geen fout en wint dankzij Salah bij West Ham

31 januari 2021, 19:21

Liverpool blijft ook na de 21e speelronde van de Premier League in het spoor van koploper Manchester City. De manschappen van Jürgen Klopp namen in de tweede helft afstand van het goed presterende West Ham United. Mohamed Salah was met twee treffers de grote man tijdens de 1-3 overwinning.

In Londen had Klopp een basisplaats ingeruimd voor Georginio Wijnaldum, die uiteindelijk negentig minuten binnen de lijnen bleef. De Nederlander was samen met zijn ploeggenoten de betere partij in het London Stadium, maar kon het vele balbezig niet omzetten in een treffer. West Ham, de verrassende nummer vijf van de ranglijst, weerde zich kranig en bereikte de rust met een 0-0 tussenstand.

Na de thee nam Salah de bezoekers bij de hand. De Egyptenaar brak in de 57e minuut de ban door de bal fraai achter de kansloze ?ukasz Fabia?ski te krullen. Daar bleef het echter niet bij voor de aanvaller. Tien minuten later verscheen hij opnieuw voor de neus van de Poolse goalie en ook dit keer was het raak. Na een fraaie aanval van de bezoekers maakte Salah zijn vijftiende competitiedoelpunt van het seizoen.

Daarmee was het verzet van West Ham gebroken en kon Liverpool via Wijnaldum uitlopen naar 0-3. De middenvelder, die zijn 200e wedstrijd in de Premier League, was in de slotfase op aangeven van Roberto Firmino trefzeker. De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen en Craig Dawson deed nog iets terug. Liverpool klimt door de zege naar de derde plaats. De achterstand op koploper City, die nog een wedstrijd tegoed heeft, is vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen