Trefzekere Weghorst klimt met Wolfsburg naar derde plek

31 januari 2021, 19:51

Wout Weghorst blijft uitstekend presteren in de Bundesliga. De spits maakte zondagavond tegen SC Freiburg zijn zijn dertiende doelpunt van dit seizoen. Zo was de Nederlander andermaal belangrijk voor VfL Wolfsburg, dat in eigen stadion met 3-0 won en inmiddels de derde plek bezet.

Wolfsburg was eigenlijk na een helft al klaar met Freiburg, de nummer negen van de ranglijst. De Amerikaanse verdediger John Anthony Brooks zorgde halverwege het eerste bedrijf namelijk al voor de openingstreffer. Daarna was het de beurt aan Weghorst om Freiburg-goalie Florian Müller te passeren. Op aangeven van Renato Steffen maakte de ex-speler van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ er 2-0 van.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair in de Volkswagen-Arena. De bezoekers, waarbij Guus Til de gehele wedstrijd op de bank bleef, waren niet bij machte om terug in de wedstrijd te komen. Wolfsburg vond het welletjes, maar kwam in de slotfase nog op 3-0 door Yannick Gerhardt. De zege brengt Wolfsburg naar de derde plek, die aan het einde van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen