Kritiek op Boadu: "Zijn gevoel met de bal is heel pover"

31 januari 2021 – Marco van Basten en Kenneth Perez zijn zeker niet te spreken over de huidige vorm van Myron Boadu. De spits van AZ kwam tegen Ajax (0-3 nederlaag) amper in het stuk voor en kon zijn stempel niet drukken. Perez denkt zelfs dat het verwachtingspatroon simpelweg te hoog is.

Kritiek op Boadu: "Zijn gevoel met de bal is heel pover"

"Misschien zijn Stengs en Boadu wel helemaal niet zo goed als wij allemaal denken", aldus Perez bij ESPN. "Misschien is dit het wel. Als ze de stap naar een topclub maken, moet gaan blijken hoe goed ze zijn. Daar kunnen ze na twee slechte wedstrijden lekker op de bank gaan zitten. Daar moet je als speler ook tegen kunnen. Misschien zijn het wel AZ-spelers die eens in de zoveel tijd een wereldpot spelen."

Van Basten richt bij Ziggo Sport zijn pijlen vooral op Boadu, die een slechte indruk op de voormalig bondscoach maakt. Hij vindt dat de eenmalig Oranje-international aan de bak moet om zichzelf te verbeteren. "Hij moet echt heel veel met de bal gaan trainen. Zijn gevoel met de bal is heel pover. Hij moet beter aannemen, meenemen en indribbelen. Dat betekent iedere dag met de bal aan de slag. Hij moet een vriend worden van de bal."

Eredivisie

gerelateerd