Barça stijgt na knappe zege naar tweede plaats La Liga

31 januari 2021, 22:54

FC Barcelona is dankzij een overwinning op Athletic Bilbao over Real Madrid heengewipt op de ranglijst. De ploeg van Ronald Koeman bezet door de 2-1 overwinning nu de tweede plaats in La Liga. Aan de grondslag van de zege lagen revanchegevoelens van Lionel Messi, die voor een fraaie mijlpaal tekende.

Een betere vorm van wraak bestaat niet, zal ook Lionel Messi hebben gedacht. Exact twee weken nadat Athletic Bilbao in de finale van de Supercoppa met 2-3 te sterk was voor Barça én Lionel Messi zijn eerste rode kaart ooit pakte, revancheerde Lionel Messi zich op sublieme wijze. De Argentijn legde aan voor een vrije trap op 25 meter van het doel en lepelde de bal op sublieme wijze achter de doelman. Daarmee vierde hij een fraai jubileum in stijl: de openingstreffer was zijn 650ste in dienst van Barça.

Bekijk hier de heerlijke goal van Messi

Een eenvoudige avond voor de ploeg van Ronald Koeman leek aanstaande, maar een onhandige eigen goal van linksback Jordi Alba schudde Barça wakker. De Catalanen moesten vrezen voor puntverlies, totdat rechtsback Oscar Mingueza doorbrak aan de rechterkant en de bal op een presenteerblaadje gaf aan Antoine Griezmann. De herboren Fransman werkte de bal hoog in het doel en bepaalde daarmee de eindstand.

Bij Barça stond zoals gewoonlijk Frenkie de Jong in de basis, terwijl Sergino Dest niet bij de wedstrijdselectie zat. Barça profiteerde optimaal van het puntverlies van aartsrivaal Real Madrid, dat met 1-2 verloor van Levante. FC Barcelona is daardoor de nieuwe nummer twee in La Liga. Dromen van de landstitel lijkt voorlopig een utopie: de achterstand op Atlético Madrid bedraagt tien punten, terwijl Los Rojiblancos nog een wedstrijd minder gespeeld hebben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen