Spoorboekje: nasleep Deadline Day en Inter versus Juventus

2 februari 2021, 07:00   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 23:41

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 2 februari.

Nieuws

Nasleep van Deadline Day

Veel clubs in binnen- en buitenland werkten maandagavond koortsachtig aan de laatste deals. Sommige deals kwamen pas zo laat tot stand, dat ze nog niet eens naar buiten gebracht zijn. In de loop van de ochtend worden er waarschijnlijk nog voldoende laatste deals aangekondigd.

Wedstrijden

Go Ahead Eagles – FC Volendam (18.45 uur)

Het duel tussen de nummers zes en zeven van de Eerste Divisie stond aanvankelijk afgelopen zondag op de planning. Door een stevige nachtvorst in Deventer was het veld echter onbespeelbaar geworden. Vanvond zal de aftrap in de Adelaarshorst dus wél plaatsvinden en het kan wel eens een interessante wedstrijd worden. Het verschil tussen Go Ahead en FC Volendam bedraagt vier punten. Eén ding is zeker: de winnaar doet uitstekende zaken met het oog op plekken voor de play-offs aan het einde van het seizoen.

Internazionale – Juventus (20.45 uur)

Een heuse topper in de strijd om de Coppa Italia. Internazionale en Juventus gaan uitmaken wie een plek in de finale van het Italiaanse bekertoernooi verovert. In die halve finale zal Juve-trainer Andrea Pirlo weer kunnen beschikken over een fitte Matthijs de Ligt. De verdediger raakte besmet met het coronavirus en stond in de kwartfinale tegen SPAL (4-0) voor het eerst weer in de basis. Toch is het maar de vraag of de Nederlander ook gaat starten: de laatste weken is hij vaker bankzitter dan basisklant. 

Manchester United – Southampton (21.15 uur)

Het is inmiddels vijf voor twaalf voor Manchester United. De Mancunians stonden een tijdje bovenaan in de Premier League, maar hebben die positie na een verlies en remise inmiddels moeten afstaan aan aartsrivaal en tevens stadgenoot Manchester City. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel drie punten, maar City speelde één wedstrijd minder. Tegen Southampton moet United de zure nasmaak van het 0-0 gelijkspel tegen Arsenal wegspoelen. 

Voetbal op tv

18.45 uur: Go Ahead Eagles – FC Volendam, ESPN, live verslag van het duel in de Eerste Divisie

19.00 uur: Wolverhampton Wanderers – Arsenal, Ziggo Sport, live verslag van het het duel in de Premier League

20.45 uur: Borussia Dortmund – SC Paderborn 07, ARD, live verslag van het het duel in de DFB-Pokal

21.00 uur: Almería – Sevilla, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het het duel in de Copa del Rey

21.15 uur: Manchester United – Southampton, Ziggo Sport, live verslag van het duel in Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen