Steijn hoopt op komst Lokhoff: "Hoe eerder, hoe beter"

1 februari 2021 – NAC Breda-trainer Maurice Steijn ziet Ton Lonkhoff dolgraag komen. De coach heeft momenteel samen met algemeen directeur Mattijs Manders de technische zaken onder zijn hoede, maar staat die graag (deels) af aan het clubicoon van de Brabanders. Hij wordt zeer vermoedelijk de nieuwe 'td' in het Rat Verlegh Stadion.

Steijn hoopt op komst Lokhoff: "Hoe eerder, hoe beter"

Dat vertelt Steijn tegenover BN/De Stem. "Ton was hier assistent van Henk ten Cate toen ik bij NAC voetbalde, we kennen elkaar lang. We hebben het afgelopen half jaar en de staf en spelersgroep doorgenomen", aldus Steijn. "Hij is NAC. En het is gewoon een fijne vent om mee te sparren en te werken. In die drie-eenheid met Mattijs, Ton en ikzelf zie ik dat heel erg zitten. Dit is in hoofdlijnen, want we zijn nog niet in detail getreden. Het klikt. Hij heeft nog een contract bij Wolfsburg. Aan Mattijs en Ton om eruit te komen. Hoe eerder, hoe beter."

Lees ook'NAC kiest Lokhoff boven Goes als technisch manager'

Voorlopig doet Steijn nog altijd de technische zaken en liet Roger Riera transfervrij naar FC Barcelona vertrekken. Afgelopen zomer wilde de Spanjaard al weg. "Zelfs in de periode dat hij speelde. Hij heeft tegen mij gezegd: 'Ik ben twintig procent van wat ik was en ik kan mij niet echt meer motiveren.' Wat moet ik daar als trainer mee? Niet in de trainingen overigens, maar hij kon zich moeilijk opladen. De lege stadions, de Eerste Divisie en hij zat met zijn hoofd bij Barcelona. Dat in combinatie met dat ik hem niet goed vond spelen, deed mij besluiten hem eruit te halen. Er is dus veel meer. Dat hebben we altijd rustig gehouden", aldus Steijn, die met Michaël Maria een extra vleugelverdediger erbij kreeg afgelopen week.

"Maria haalt de achterlijn en bestrijkt de hele linkerkant. Hij is agressief en kan goed verdedigen. Door hem en Hendriks binnen te halen, ook een felle verdediger, hoop ik iets meer karakter in de ploeg te krijgen", verklaart de coach, die maandagavond tegenover Almere City FC staat in de Eerste Divisie.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd