Hiddink wil bij Curaçao serieus werk maken van Bazoer

1 februari 2021, 09:59   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 10:12

Curaçao-bondscoach Guus Hiddink is druk in de weer met het samenstellen van een volwaardige selectie. In zijn zoektocht heeft hij zijn ogen nadrukkelijk laten vallen op Vitesse-uitblinker Riechedly Bazoer (24). Hoewel de middenvelder al zes interlands voor Oranje speelde, mag hij - omdat het enkel vriendschappelijke duels betrof - nog switchen. Ook Frank de Boer, bondscoach van het Nederlands elftal, houdt de situatie nauwlettend in de gaten. 

Onder Thomas Letsch, de huidige trainer van de Arnhemmers, is Bazoer als centrale verdediger wekelijks een uitblinker op het veld. Zijn goede prestaties in de GelreDome zijn niet alleen De Boer, maar ook Hiddink dus opgevallen. Omdat Bazoer alleen vriendschappelijke interlands heeft gespeeld, mag hij nog switchten. In Curaçao zijn de regels voor het gebruiken van spelers met een dubbel paspoort versoepeld, waardoor er veel meer spelers beschikbaar zijn.

Tegenover ESPN bevestigde Hiddink de interesse in Bazoer, concrete acties zijn er overigens nog niet ondernomen. "Als je buiten de boot valt bij Oranje, moet je toch nog gaan nadenken", aldus Hiddink, die aan het onderzoeken is of spelers zoals Bazoer en Vurnon Anita (31) en Ricardo van Rhijn (29) - die ook al voor Oranje speelden - nog mogen switchen. 

De route die de middenvelder annex verdediger aflegde in zijn loopbaan verloopt niet in een kaarsrechte lijn. Na twee sterke seizoenen bij Ajax belandde hij onder Peter Bosz op de bank. Bazoer kon zich niet vinden in die reserverol en verkaste naar VfL Wolfsburg. Daar wilde het niet bepaald vlotten en er volgden verhuurperiodes bij FC Porto en FC Utrecht, die evenmin succesvol waren. In 2019 tekende hij een driejarig contract bij Vitesse en vanaf toen ging het weer zichtbaar beter met Bazoer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen