FC Emmen haalt met Gladon gewenste spits binnen

1 februari 2021, 11:06

FC Emmen heeft met Paul Gladon (28, op archiefbeeld) definitief de zo gewenste sterke spits binnen. De aanvaller tekent een contract voor de rest van dit seizoen in Drenthe, nadat hij enkele dagen geleden bij Willem II zijn verbintenis liet ontbinden. Hij moet de Drentenaren in de Eredivisie houden.

Dat maakt FC Emmen bekend op het clubkanaal. Waar Gladon vorig seizoen nog tot achttien invalbeurten kwam voor Willem II, waren dat er dit seizoen slechts vier. In zijn anderhalf jaar in Tilburg scoorde hij slechts twee doelpunten, waarbij de club zelf wijst op zijn gelijkmaker tegen FC Utrecht van vorig seizoen, die uiteindelijk Europees voetbal zou betekenen. Mede door de komst van Kwasi Wriedt werd hij echter volstrekt overbodig. 

Gladon speelde aan het begin van zijn carrière voor Sparta, FC Dordrecht, Heracles Almelo en Wolverhampton Wanderers. Via FC Groningen kwam hij in 2019 transfervrij bij Willem II terecht. Zijn verblijf daar werd geen succes: in Drenthe krijgt hij de kans om de club in de Eredivisie te houden. Trainer Dick Lukkien hoopte al langer op de komst van een sterke diepe spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen