AZ neemt per direct afscheid van assistent-trainer Pusic

1 februari 2021, 11:43   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 12:08

AZ heeft maandagochtend per direct afscheid genomen van Marino Pusic. De assistent-trainer heeft bekend gemaakt dat hij in navolging van Arne Slot vanaf komend seizoen werkzaam is bij Feyenoord en daarop hebben beide partijen besloten om voortijdig uit elkaar te gaan. Het contract van de rechterhand liep aan het einde van dit seizoen af.

Eerder was er een grote soap rondom Slot, die AZ niet op de hoogte had gesteld van zijn vertrek naar De Kuip. Via Feyenoord Transfermarkt lekte het gerucht uit, waarna de directie besloot om de coach per direct te ontslaan. Pusic deelde het nieuws vorige week al wel, toen werden de gesprekken over zijn toekomst over het weekend heengetild. Inmiddels is dus besloten om per direct uit elkaar te gaan. Clubman Kenneth Goudmijn neemt, tot het einde van het seizoen, de taken van Pusic over als assistent van Pascal Jansen - die werd doorgeschoven bij het vertrek van Slot.

Lees ook'Spanningen lopen op: Feyenoord plukt ook assistent weg bij AZ'

Volgens AZ ging de beslissing met Pusic is goed overleg, wel is het opmerkelijk. Vorige week lekte al uit dat op directieniveau er ook bijna een handgemeen uitbrak bij de wedstrijd tussen de Alkmaarders en de Rotterdammers. Zo zou ook rechtsback Jonas Svensson, die een aflopende verbintenis heeft bij AZ, in beeld zijn om naar De Kuip te komen. Het zorgt voor veel spanningen bij de directie van AZ, die dus ook deze beslissing doorgevoerd heeft. Of Pusic zelf wel graag het seizoen wilde afmaken, is nog onbekend. 

Hoewel Feyenoord door de aanstelling van Zeljko Petrovic per direct op zoek is naar een assistent-trainer, zal Pusic pas in de zomer onderdeel uitmaken van de vernieuwde technische staf van de club, zo hebben de Rotterdammers ook vandaag (maandag) officieel gecommuniceerd. Deze bestaat naast hoofdtrainer Arne Slot uit assistenten Pusic en John de Wolf. Of er nog een derde assistent aan toegevoegd zal worden - zoals momenteel ook het geval is bij Feyenoord - is nog niet bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen