'Ajax verhuurt Promes aan Spartak, zonder verplichte koopoptie'

1 februari 2021, 13:55

Ajax gaat Quincy Promes voor de rest van dit seizoen verhuren aan Spartak Moskou. De aanvaller van de Amsterdammers vertrekt dus wel nog in deze transferwindow, maar er is geen verplichte koopoptie opgenomen in het contract. De optie om hem blijvend over te nemen van negen miljoen euro is er wel, maar dus vrijblijvend.

Dat schrijft De Telegraaf over de naderende deal tussen Ajax en Spartak Moskou. Eerder kwamen uit Rusland dezelfde geluiden, zij spraken over een koopoptie van rond de twaalf miljoen euro, maar volgens Voetbal International gaat het 'slechts' om negen miljoen euro. De Russen kunnen simpelweg de miljoenen momenteel niet opbrengen, waardoor het om een huurconstructie gaat.

Ajax wilde volgens VI alleen meewerken aan een vertrek als het de zekerheid had dat er een vervanger gehaald kan worden: dat wordt normaliter Oussama Idrissi. Ajax gaat hem huren, mogelijk met optie tot koop. Hoewel dat in eerste instantie wel het doel was van Marc Overmars, schrijven Spaanse media dat Sevilla daaraan niet mee wilde werken. Negen miljoen euro is ook fors minder dan Ajax betaalde voor Promes, volgens De Telegraaf een teken aan de wand dat Ajax graag van hem af wil gezien het incident. 

Lees ook: 'Vermeend steekincident speelt mee voor Ajax in Promes-transfer'

Bij Spartak Moskou bewaart men zeer positieve herinneringen aan Promes, die tussen 2014 en 2018 in Rusland speelde. Hij werd daar onder meer verkozen tot Speler van het Jaar. Promes verkaste in 2018 naar Sevilla, dat hem later voor zestien miljoen euro verkocht aan Ajax. Bij Ajax is Promes dit seizoen veel minder dominant dan vorig seizoen en kwam hij door een vermeend steekincident in opspraak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen