De Gier voor de rest van dit seizoen coach van Den Bosch

1 februari 2021, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Den Bosch heeft Jack de Gier (52) officieel vastgelegd als de nieuwe hoofdtrainer. De oefenmeester tekent een contract voor de rest van dit seizoen en is daarmee de gewenste ervaren opvolger van Erik van der Ven, die twee weken geleden vertrok. In principe blijft hij alleen voor de rest van dit seizoen, waar bij de huidige technische staf hem blijft assisteren.

Dat geldt dus ook voor William van Overbeek en Paul Verhaegh, die de afgelopen duels eindverantwoordelijk waren na het ontslag van Van der Ven. Zij beschikken echter niet over de benodigde papieren, waardoor er een interim-coach moest komen. FC Den Bosch wilde een ervaren trainer aanstellen dat is met De Gier – die ook nog eens een verleden heeft als speler bij FC Den Bosch – gelukt.

"Ik heb altijd gehoopt een keer trainer van FC Den Bosch te worden. In 1988 maakte ik mijn profdebuut in De Vliert. FC Den Bosch heeft dus een speciaal plekje in mijn hart", aldus de oefenmeester. "De spelers zijn dus geen onbekenden voor me, al heb ik als trainer alleen met Frank Sturing en Christophe van Zutphen gewerkt. De afgelopen weken, zeker na de tweede helft tegen Excelsior afgelopen weekend, heeft het team veerkracht getoond en dankzij de gelijke spelen een boost gekregen. Het is een goed moment om in te stappen."

Eerder was De Gier als oefenmeester werkzaam bij onder anderen Almere City FC, NEC en Go Ahead Eagles. "Hij is ervaren, was per direct beschikbaar en heeft een verleden bij de club. Dat maakt Jack de  juiste man op de juiste plek op het juiste moment", aldus manager voetbalzaken Jan Gösgens over de aanstelling van de nieuwe oefenmeester. FC Den Bosch staat momenteel voorlaatste in de Eerste Divisie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen