Heerenveen en miskoop Skovgaard nemen afscheid van elkaar

1 februari 2021, 14:33

Andreas Skovgaard neemt na twee jaar afscheid van sc Heerenveen. De 23-jarige Deen had nog een contract tot de zomer van 2022, maar die is per direct ontbonden. Skovgaard bleek een miskoop, want hij speelde gedurende zijn Friese periode geen enkel duel in de hoofdmacht van Heerenveen.

De verwachtingen waren hooggespannen toen Skovgaard in januari 2019 een contract voor de duur van 3,5 jaar tekende in Friesland. Bij zijn presentatie sprak hij de hoop uit 'om ooit basisspeler te worden'. In zijn eerste jaar lukt hem dat niet, waarna een verhuurperiode naar het Zweedse Orëbro SK volgde. Bij zijn terugkeer in het Abe Lenstra Stadion kwam hij nog altijd niet in de plannen van trainer Johnny Jansen voor.

Uiteindelijk is dus het besluit genomen om het contract van Skovgaard te ontbinden. "Voor beide partijen is het niet geworden wat we ervan hadden verwacht", zegt technisch manager Gerry Hamstra over de transfer op het clubkanaal. De verdediger speelde eerder voor FC Nordsjælland. In totaal kwam hij tot 77 optredens voor de Deense club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen