Feyenoord laat ook Azarkan rijpen in de Eerste Divisie

1 februari 2021, 15:08

Feyenoord laat Marouan Azarkan opnieuw een jeugdexponent ervaring opdoen in de Eerste Divisie. De buitenspeler van de Rotterdammers wordt de rest van dit seizoen gestald bij NAC Breda. Eerder verhuurden de Rotterdammers namelijk onder andere Naoufal Bannis (FC Dordrecht) en Dylan Vente (Roda JC) al.

Azarkan volgt met zijn overstap naar Breda zijn teamgenoot Ramon Hendriks. De verdediger voegde zich een maand geleden al bij de ploeg van trainer Maurice Steijn. Beide spelers waren dit seizoen voornamelijk actief voor Feyenoord O21, maar die competitie ligt momenteel stil vanwege het coronavirus. Een mooie gelegenheid voor de jongens om elders ervaring op te doen. Naast Hendriks, Bannis, Vente en Azarkan vertrokken de laatste tijd ook Bernardo Silva en Mikael Törset Johnsen op huurbasis: zij gingen naar FC Dordrecht. 

Het betreft een huurconstructie zonder koopoptie voor Azarkan. De linksbuiten kreeg in De Kuip te maken met behoorlijk wat concurrentie. Azarkan maakte al wel minuten in het eerste elftal. Op 15 september 2019 maakte hij zijn debuut voor Feyenoord, dat was in de met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.

"Marouan is een technisch vaardige speler", aldus trainer Maurice Steijn. "Een echte dribbelaar zogezegd. Hij kan zowel op links- als rechtsbuiten uit de voeten en is erg goed in de kleine ruimtes. We zijn blij dat hij morgen aansluit. Met zijn komst zijn nu vrijwel alle posities dubbel bezet en het is aan de spelers om de concurrentie aan te gaan en uit te vechten wie er moet spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen