Italiaanse bond start onderzoek naar clash Zlatan en Lukaku

1 februari 2021, 16:12

De aanklager van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) is een onderzoek gestart naar het akkefietje tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku vorige week dinsdag in de Coppa Italia. De aanvallers van AC Milan en Inter kregen het tijdens de bekerontmoeting verbaal met elkaar aan de stok. De kemphanen moesten door teamgenoten uit elkaar gehouden worden en ontvingen beiden een gele kaart.

Vlak voor het ingaan van de rust ontstond een woordenwisseling tussen Ibrahimovic en Lukaku. "Bel je mama, ga jullie voodoo-shit doen", riep de Zweedse ster naar de spits van Inter. Daarmee refereerde Ibrahimovic naar verluidt naar een uitspraak van Everton-eigenaar Farhad Moshiri. De miljardair uit Iran claimde in 2018 dat de spits had besloten om Everton te verlaten nadat zijn moeder een voodoo-boodschap had gekregen dat Lukaku naar Chelsea moest vertrekken. De Belgische spits beledigde op zijn beurt Ibrahimovic en zijn gezin.

Aanklager Giuseppe Chine is een procedure gestart naar aanleiding van de verbale botsing tussen Ibrahimovic en Lukaku. Als onderdeel van het onderzoek heeft de Italiaanse voetbalbond besloten scheidsrechter Paolo Valeri op te roepen. Hij zal worden gevraagd de sancties te verduidelijken die hij tijdens de wedstrijd heeft opgelegd aan de spitsen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen