Transferspecialist zet streep door tijdelijk vertrek Van de Beek

1 februari 2021, 17:23

Donny van de Beek gaat op Deadline Day geen transfer maken. Transferspecialist Fabrizio Romano verzekert dat de 23-jarige middenvelder bij Manchester United blijft. De Engelse grootmacht heeft geen enkel moment overwogen om Van de Beek tijdelijk elders te stallen. 'Hij blijft honderd procent', laat Romano geen ruimte voor twijfel.

Van de Beek maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Manchester United. De Engelse grootmacht betaalde 39 miljoen euro voor de komst van de Oranje-international. Door bonussen kan de transfersom zelfs oplopen tot 44 miljoen euro. Zijn flinke prijskaartje ten spijt is Van de Beek er nog niet in geslaagd een basisplaats te veroveren. De laatste weken kwam hij zelfs als invaller nauwelijks aan de bak in de Premier League.

In de Engelse competitie startte Van de Beek nog maar tweemaal in de basis. Zijn enige doelpunt scoorde hij tijdens zijn debuut tegen Crystal Palace. In de Champions league, League Cup en FA Cup krijgt de middenvelder doorgaans meer speeltijd. Ondanks het gebrek aan speeltijd mag Van de Beek niet vertrek van trainer Ole Gunnar Solskjaer, zo schreef ESPN onlangs al.

Na een moeilijk half jaar wil Solskjaer de voormalig Ajacied nog niet afschrijven. In de strijd om de Engelse titel heeft de Noorse oefenmeester bovendien een brede selectie nodig. Het betekent niet per se dat Van de Beek de komende maanden meer speeltijd gaat krijgen. Solskjaer liet onlangs weten de voormalig Ajacied vooral te zien als speler voor de toekomst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen