FC Groningen verslaat Feyenoord in strijd om talent Abraham

1 februari 2021, 20:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is FC Groningen op Deadline Day gelukt om de deal van Paulos Abraham af te ronden. Eerder vandaag lag Feyenoord als mogelijke kaper op de kust, maar Groningen gaat toch aan de haal met de achttienjarige speler van AIK uit Solna. Hij wordt gehuurd, met verplichte koopoptie. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is lyrisch over de nieuweling.

In de zomer zal Abraham door Groningen tot 2026 worden vastgelegd. Naar verluidt legt Groningen in de zomer twee miljoen euro op tafel voor de aanvaller, wat wel aangeeft dat hij bekendstaat als groot talent. Eerder waren Daleho Irandust en Sebastian Tounekti in beeld als aanvallende versterking voor FC Groningen, maar tot tweemaal toe kreeg Mark-Jan Fledderus de deal niet rond. Abraham is dus wel binnen gehaald.

Abraham kwam afgelopen seizoen tot 27 competitieduels, waarvan 23 als basisspeler. De aanvaller maakte drie competitiedoelpunten en gaf vier assists. Hij heeft bovendien ook al in Jong Zweden gespeeld. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is ongelooflijk trots dat FC Groningen de deal heeft afgerond. "Het is bekend dat we al langere tijd op zoek waren naar een aanvallende versterking, maar hadden tot afgelopen weekend niet gedacht dat Paulos Abraham voor ons haalbaar zou zijn. Dat we daar vlak voor het sluiten van de transfermarkt – met de nodige concurrentie op de loer – alsnog in zijn geslaagd, is heel bijzonder. Paulos is pas 18 jaar, maar staat te boek als één van de grootste Europese talenten in zijn leeftijdscategorie. Als je op zo'n jonge leeftijd al een vol seizoen meedraait op het hoogste voetbalniveau van Zweden met een topclub als AIK, dan zegt dat veel over zijn potentie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen