'Dortmund zoekt nieuwe doelman: Onana is één van de drie opties'

2 februari 2021, 07:37

De transferwindow is weliswaar vannacht officieel gesloten, toch betekent het niet dat het geruchtencircuit ophoudt. Uit Duitsland komen de berichten dat Borussia Dortmund een nieuwe doelman wil aantrekken voor het komende seizoen. Roman Bürki voldoet niet volledig meer en presteert te wisselvallig, waardoor BVB mogelijk bij Ajax-keeper Andre Onana (24) uitkomt.

Dat schrijft dagblad BILD althans. Het is al langer bekend dat Onana graag een stap naar een topclub wil maken, maar vooralsnog meldde zich geen enkele club concreet voor de diensten van de doelman van Ajax. De Amsterdammers hebben beloofd mee te werken aan een vertrek van de doelverdediger voor een aannamelijk bod, toch is hij voor Dortmund vermoedelijk niet de meest voordelige optie.

Volgens het Duitse medium heeft de club drie keepers in beeld om Bürki op te volgen onder de lat. Péter Gulácsi (van concurrent RB Leipzig) is de goedkoopste optie, aangezien de Hongaar een een optie in zijn contract heeft staan dat hij voor zo'n vijftien miljoen euro mag vertrekken. Odysseas Vlachodimos (Benfica) maakt het rijtje compleet.

Een vertrek van Onana is weliswaar nog ver weg, maar de international van Kameroen heeft de langste tijd in Amsterdam vermoedelijk wel gehad. Een vertrek leek vorige zomer al aan de orde, maar toen kwam het niet zo ver voor de doleman, die bezig is aan zijn vijfde (!) seizoen als eerste keeper in Amsterdam. Naast Bürki staan ook Marwin Hitz en Luca Unbehaum onder contract bij Dortmund.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen