Spoorboekje: routekaart, Man City, bekerduels Schalke en Barça

3 februari 2021, 09:13

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 3 februari.

Nieuws

KNVB publiceert routekaart amateurvoetbal

Vandaag treedt de KNVB naar buiten met de routekaart voor het amateurvoetbal. Het betreft een overzicht van alle deadlines en mogelijkheden voor het afronden van de verschillende competities in de Categorie A (het hogere amateurvoetbal, de vrouwencompetities en het hogere jeugdvoetbal). 

Wedstrijden

Burnley - Manchester City (19.00 uur)

Na negen speelrondes wees niets erop dat Manchester City dit seizoen een rol van betekenis zou gaan spelen in de titelstrijd, maar de 2-0 nederlaag die daar aanleiding voor gaf was ook het startsein van een ongekend knappe reeks. In alle competities wonnen The Citizens twaalf officiële duels op rij en in de Premier League werd er zeven keer op rij gewonnen. Met slechts één tegengoal (!) en zeventien doelpunten voor zijn de doelcijfers overweldigend. Wordt ook Burnley verslagen door de koploper? 

VfL Wolfsburg - Schalke 04 (18.30 uur)

In de Bundesliga heeft Schalke 04 het ontzettend moeilijk, maar met name de eerste helft afgelopen weekend tegen Werder Bremen gaf ook hoop op beterschap. Nog zonder Klaas-Jan Huntelaar legde Die Königsblauen prima spel op de mat. Door de zwakke tweede helft leek het te verliezen, maar greep het alsnog een punt. Dat kan in de DFB-Pokal niet: dus zijn twee eerste helften zoals tegen Bremen nodig om het dit seizoen zo sterke VfL Wolfsburg te verrassen.

Granada - FC Barcelona (21.00 uur)

Met uitzondering van de nederlaag in de Spaanse Supercup heeft Ronald Koeman de zaken goed op de rit. Zonder winterse versterkingen staat het tegenover Granada in de kwartfinale van de Copa del Rey: de beker ligt voor het grijpen want én Real Madrid én Atlético Madrid zijn reeds uitgeschakeld. Barça is echter dus ook gewaarschuwd!

Voetbal op tv

19.00 uur: Burnley - Manchester City, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

19.00 uur: Fulham - Leicester City, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Premier League-duel

20.45 uur: VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach, ARD, live verslag van het DFB-Pokal-duel

21.00 uur: Granada - FC Barcelona, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Copa del Rey-duel

21.15 uur: Liverpool - Brighton & Hove Albion, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen