Kuyt verlaat Feyenoord en zoekt naar nieuwe leerschool

2 februari 2021, 11:16

Dirk Kuyt heeft Feyenoord voorlopig achter zich gelaten. De afgelopen jaren keek hij binnen de organisatie van de club op veel plekken mee, om zo ervaring op te doen. Daarin hoopt hij nu bij een andere club de volgende stap te kunnen zetten. Een aanbieding van technisch directeur Frank Arnesen om langer aan de club verbonden te blijven, legt hij daarmee naast zich neer. 

"Iedereen weet wat Feyenoord voor mij betekent en ik heb ontzettend veel ervaring op kunnen doen bij de club de afgelopen jaren", vertelde Kuyt op de website van Feyenoord. "Ik weet dat onze wegen ooit weer gaan kruisen, maar voor nu vind ik het belangrijk om mijn pad juist elders te vervolgen. Daarin volg ik mijn gevoel."

Arnesen heeft begrip voor de keuze, zo liet hij weten. "Als mens en trainer heb ik Dirk heel hoog zitten. Dirk heeft besloten zijn eigen weg te volgen en dat is zijn goed recht. We wensen hem alle succes bij de volgende stap in zijn loopbaan. Wie weet komen wegen ooit weer samen waar ze nu scheiden."

Nadat hij bij Feyenoord zijn spelersloopbaan afsloot, begon Kuyt in 2017 als jeugdtrainer bij de club. Twee jaar lang had hij Feyenoord Onder 19 onder zijn hoede, waarna hij ervoor koos iets meer naar de achtergrond te treden. Afgelopen anderhalf jaar was hij nog steeds in dienst bij de club en deed hij ervaring op op verschillende plekken binnen de organisatie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen