Koeman: "Hadden Suárez beter naar Juventus kunnen laten gaan"

2 februari 2021, 13:26

Ronald Koeman werd afgelopen afgelopen gedwongen afscheid te nemen van Luis Suárez. De clubleiding van FC Barcelona wilde van de spits, die momenteel de topscorer van La Liga is en Atlético Madrid aan de kop houdt, af. De Nederlandse oefenmeester erkent dat het niet handig was om de Uruguaan gratis naar de concurrent te laten gaan.

"We kunnen het niet meer veranderen, maar het was beter voor FC Barcelona geweest als Suárez had getekend bij Juventus", erkent de Nederlander tegenover The Athletic. "Maar er moest een beslissing genomen worden. Met veel respect voor Suárez, maar dat moet gedaan worden voor de toekomst. Ik ben het er nog steeds mee eens hoe de procedure gelopen is."

Wel gaf hij eerder al aan dat de clubleiding besloot om Suárez te laten gaan en niet hijzelf. Ook Messi sprak zich al met verbazing uit over de beslissing om hem gratis naar een concurrent te laten gaan. "Maar achteraf is het altijd makkelijker beslissen", weet Koeman die de clubleiding daarmee in bescherming wilde nemen. Suárez scoorde dit seizoen al veertien keer: twee keer vaker dan Lionel Messi. Ook Juventus had interesse, maar die overgang kwam uiteindelijk niet rond. 

Toekomst Messi

Ook werd Koeman gevraagd naar de toekomst van Lionel Messi. De oefenmeester durft niet te zeggen dat de kleine Argentijn ook volgend seizoen nog bij FC Barcelona speelt. "Dat durf ik zeker niet te zeggen. Ik heb goede hoop, dat wel. Hij is een geweldige speler en beslist nog steeds wedstrijden voor ons."

De oefenmeester geniet nog altijd volop van de samenwerking met Messi, die sinds begin december bijna weer terug is op zijn oude niveau. "Ik geniet ervan zijn coach te zijn. Als je tijdens de trainingen elke dag zijn kwaliteiten bekijkt, sta je soms echt verbaasd. Ik zie dezelfde Messi als de laatste jaren in het shirt van FC Barcelona."

Copa del Rey-wedstrijd

Tijdens de persconferentie blikte Koeman ook vooruit op het treffen met Granada in de kwartfinales van de Copa del Rey - het toernooi waarin Real Madrid en Atlético Madrid reeds werden uitgeschakeld. "De beker is niet belangrijker dan de competitie. Elke wedstrijd is net zo belangrijk, maar deze route naar een prijs is korter", zei Koeman, die het duel met de voormalig PSV-opponent in de Europa League serieus neemt.

Vermoedelijk speelt Antoine Griezmann ook, want over hem is de coach zeer tevreden. "De laatste tijd steekt hij in hele goed vorm en hij scoort ook nog. Dat is belangrijk voor ons", zei Koeman. "We spelen heel veel wedstrijden in een korte tijd, dus we moeten keuzes maken om fysiek goed voor de dag te komen. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen